Sidor

torsdag 28 juni 2012

Sååååå roligt !!!!!!

Tänk vad man blir inspirerad av sina bloggvänner. Det var hos Skapa och Inreda jag fick syn på de här för några dagar sen. Och jag fick fart på virknålen och mina Candynystan. Det var........
 SÅÅÅÅ ROLIGT
 att virka dessa små godisbitar. Och jag är inte färdig med dem än. Här ska bli godispåsar fulla ska ni få se. Ett perfekt virkprojekt för mig som gillar att det går fort undan.

Letade efter en beskrivning som passade mig och hittade den HÄR.


Sjalens blommor är också virkade och fastsydda. Jag tror att det får räcka så här. Är det någon som tycker något annat virkar jag väl till några fler ???!!!! (Klicka på bilden )


Medan jag pysslat med mjuka saker har mannen och snickaren L pysslat med hårda saker, nämligen en ny garagevägg. Den förra var så dålig och nu har vi en ny istället. Det är här mina utetomatplantor brukar husera. De har fått flytta till den andra gaveln så länge , men snart kommer de hit igen för de är planterade i stora jättehinkar. Här sitter maken med hammaren i högsta hugg. Om ni kollar in hans ben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  så........................................



............................kan ni se skymten av den här fantastiska rosen. Jag har berättat om den förut. Den levde för ett par år sen ett farligt liv, utan gnista och faktiskt på väg till soptunnan eller nå´t. Men snäll som man är fick den en ny chans framför vårt vedförråd. Och vad hände !!! Ja, ni ser själva.
Nu kommer det igen som jag ofta säger....................man ska inte kasta bort saker som kan återanvändas. Visst har jag rätt ????


Ett par kort från färdiglådan kommer här. Med Lilliofthevalley-motiv , min kära Tonicstans med fjärilar och somrigt papper köpt hos LindaMarie på Baronens present och hobby i Kalmar.


Kantstansen med blomman på nästa kort var nog den första jag köpte och nu minsann finns den även med hörnstans. Och tur har jag att Anneli M har köpt den och jag fick låna.Tack !! Jag gillar textstämplar extra mycket just nu , både svenska och engelska.  Användbara på många sätt.


Medan bedövningen sakta släpper min käke ( vi ska inte prata om det eländet !!) så får ni lite att läsa från mig. Sen ska jag dra mig undan till mitt scraprum. För imorgon fyller en go´ liten kille år som ska få ett kort som bär rakt in i

MÅÅÅL

för honom.
Ha det gott !!!!

söndag 24 juni 2012

EN ÖNSKEDRÖM........

...........visar detta kort.  Behöver jag säga något mer ???????



Ni som varit med mig här kanske minns att jag visade denna stämpel i höstas efter Londonmässan då. Nu äntligen har den blivit på ett kort. Hattarna köpte jag då också. När jag funderade på hur jag skulle göra kortet kom jag på att jag hade något passande i en låda....nämligen en spray som blir som sand. Titta noga ( klicka) så får ni se. Tänk vad man har i sina lådor !!!! Allt kommer till användning någon gång.

Är det någon som undrar hur det gick med makens potatisprojekt ????????

Det var först lite oroväckande och nog flög en tanke i hans huvud...attans, nu blir det en tur till affären.



 Men nej ! Fram ur jorden visar sig läckra små potatisar.....fler och fler och......................



 .....det blev till en hel kok. Egen odling ...det är lycka. Sorten är Amandine.



 Och hur utföll kriget med skatorna om jordgubbarna då ?????? Jag placerade en VAKT (!!!!!!!!!) alldeles intill. Hmmmmm ....EDDIE, hallå  vakna !! Du ska vakta på skatorna. 

 Jag tror att bara hans närvaro gjorde att vi kunde plocka så här många jordgubbar till midsommarlunchen.


TACK Eddie !!! 
 

 Och gästerna kom med en alldeles underbar jordgubbs-cheesecake. Sagolikt god !!!



 Min nya sjal kom väl till pass för midsommaraftonen var kylig och .......nä nu ska jag inte prata ett enda ord om vädret. Jag har satt mina blomkrukor lite skyddat inför morgondagens regnvarning i alla fall.
Sjalen ska nu få permanenta blommor som dekoration. Den är ju egentligen fin som den är, men varför inte. Den här boken är en guldgruva om man vill virka/sticka blommor och blad. Beskrivningarna ska efterlikna verkliga blommor.  


 Så här har jag börjat : Vad tycker ni ???



 Kan inte låta bli att lägga in ett julkort idag....den 24e juni, 6 månader kvar till julafton. Eller 6 månader sedan senaste julafton om man så vill . Det får mig att tänka på ...............



......hoppsan hejsan...... ut och plocka smultron till julgröten innan regnet gör dem blaskiga.

Hej svejs på er !!!!!!!

torsdag 21 juni 2012

Blåast av allt...............

Det här är väl det blåaste av blått, denna ljuvliga midsommarblomma som egentligen är ett ogräs.
Min älsklingsblomma och enda blomma i min brudbukett för många år sedan.



Jag kan inte låta bli att tänka på Majas visor och speciellt bokstaven B . Så här är den :

 Blått är mitt hårband, blå är min kjol,
blåa är blåbär, blå är viol.
Havet är blått och himlen är blå,
men blåast av allt är nog blåklint ändå.

Hos en bekant till familjen såg veteåkern ut så här. Med hans välsignelse fick vi plocka så mycket vi ville. Gissa om vi njöt !!!!!! Midsommarblommorna är i "hamn" !!!


Denna underbara sommardag, med sol och bara lite lite vind fick jag även syn på

 ÅRETS FÖRSTA TOMATER (gröna förstås )

 Jippi !!!!!

 

I landet bredvid växthuset pågår ett krig mellan skatorna och mig om att få mumsa på jordgubbarna. Idag kom det upp skrämselvimplar. Hoppas att de skrämmmer !! För..............

Jordgubbarna är MINA !!!!

 

I vår trädgård blommar nu ...precis i rätt tid,  också prästkragarna. Tänk att alla blommor vet precis när rätt tid är. Hur vädret än är och har varit !!!!!




Jag har satt några prästkragar på min nya sjal med kärleksknutar. Jag hittade dem i mitt scraprum De ska få sitta där över midsommar. Sen tror jag att jag ska virka några olika blommor och sy fast på riktigt. Eller vad tycker du ???


Nu laddar vi för midsommarafton, den alldeles traditionella.. Jag tror att min man är lite nervös nu.Ska det bli några nypotatis i hans hinkar eller ska han få rusa iväg till affären och köpa ? Vi får väl se. Kanske bäst att hålla tummarna för att han har lyckats...........



Hur som helst blir det en riktigt

GLAD MIDSOMMAR från oss till er alla !

lördag 16 juni 2012

FULL RULLE....minst sagt !!!!

Vart är vi på väg ?????  När jag såg den här rondellen fick jag mannen att köra två varv så jag hann "fota" den. Jag undrar om du har passerat den här rondellen någon gång ?? Man kan ju säga att den är  "i tiden". Nu är jag ju lite less på fotboll för tillfället, men  jag måste medge att den här rondellen tilltalar mig. Var finns den ? Rätt svar kommer sist i inlägget.


Idag kom kulmen på en minst sagt aktiv och innehållsrik vecka. Ett av våra barnbarn skulle köra Sviestadloppet 2012 i Roadracing Jr SM och då måste man ju vara med och heja. Från minimoto har han avancerat till en betydligt större "maskin" .
 Gu´vad det gick undan !!!
Det var riktigt läskigt i kurvorna när de låg sida vid sida några stycken . Jag fick faktiskt blunda några gånger och pulsen fick jobba på bra. Snitthastigheten på motorcykeln låg på 165 ( möjligen på pulsen också) och man hisnar.

KLARA FÖR START !!!!! Tog en liten videosnutt som jag har försökt lägga in utan att lyckas. Men ni missade inte mycket för hur jag nu bar mig åt blev det bara 4 sekunder (Haha!!). Tycker ni att det verkar kul kan ni istället klicka på bilden här bredvid i sidebaren och följa med på en liten "lugnare" åktur. Häftigt faktiskt !!!

Hur gick tävlingen då ?? Jo jättebra! Trea och pyttiga 48 hundradelar efter vinnaren. Så ytterligare en pokal hamnar på hyllan i pojkrummet. Och fler SM tävlingar är på G.

HEJA "FREDDE" !!!!


Idag kan jag visa korten till en god vän som avlagt sin doktorsexamen i helgen. Ett kort är en beställning och ett från oss, så de fick bli olika. Avhandlingen har handlat om tidningar så önskemålet var att tidningsblad skulle finnas med på något sätt plus en fotboll. Ja.... resultatet ser ni här.
Klicka på bilden så ser du bättre hur jag har använt uppdraget.



 NU blommar min allra minsta mini mini pelargon med de sötaste små rosa blommor. De är bara ca 1 cm tvärs över. Jag är så glad att jag lyckades. Det tog lite tid , men väntan lönar sig. 



Under bilfärden idag virkade jag klart min fina sjal .Den ska jag "pimpa" lite extra inför midsommar. Kommer bild i nästa inlägg.

 För mig väntar nu en ganska vanlig vecka , ser fram emot en tjejträff hos mig med glada scraptjejer och att vara kioskmadam vid  fotbollsmatchen här i byn om ett par dagar. Och sen är det ju midsommar. Nej veckan kanske inte blir så vanlig då. Men jag hoppas och hoppas på skönt sommarväder !!

Svaret på rondellen är Åtvidaberg !!!  Visste du ???

torsdag 14 juni 2012

Solsken, ballonger, blommor, lycka, kramar, buffé och så en liten jordgubbe

.........alltsammans är ingredienser av en otroligt lyckad studentdag igår för vårt barnbarn. Det var en fantastisk dag för ungdomarna, för familjer och vänner, ja en dag att minnas.  Solen sken , skolgården var fullpackad av väntande gratulanter och lyckliga skrålande studenter kastade sig ut i folkmassan. Precis som det ska vara.


Blommor, ballonger och lycko"gosisar" hängdes om halsen..........


.........och kramar delades ut . Lycka till med allt i framtiden Maja !!!!


Här är vårt grattiskort !


Hemma i trädgården var tältet rest , en härlig buffé framdukad , tilltugg serverad i en virkad betongskål. Vimplar och flaggor pimpade hela trädgården till feststämning. Och ungdomarna drog framåt kvällen vidare för fortsatt firande på egen hand.

.......och den ljusnande framtid är vår !!!!


Hemma i vår trädgård plockade vi vår egen första JORDGUBBE, dagen till ära. Mums !!!



Idag fortsätter festen , då käre grannen har stor födelsedag. Flaggan är på plats.........


.....och kort och present ligger färdiga att överlämnas snart  .


Och imorgon ät det skolavslutning och då fortsätter vi väl att fira med jordgubbstårta och "Den blomstertid.............."

Ha det gott vänner !!!

måndag 11 juni 2012

Riktigt nöjd !!!!!!

Att odla något och kanske dra upp plantor från frön det är verkligen en spännande syssla. Och det kan bli en gåva med fröjd. D.v.s. om det blir något. Jag var så tveksam om det skulle bli något av  miniminifröna från min Picassopetunia och titta nu här hur bra det blev!!!  Nu har jag  några stora krukor och några små, några har jag gett bort. Och blommorna ser likadana ut som från början. Jag är jätteförtjust i den här färgkombinationen. Så jag kan väl säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.



Det har varit stiltje hos växterna ett tag , men nu kom värmen och satte fart på allt både ute och i växthus. Den här salladen är också en sådan som man gläds åt.


Tack vare fotbollen blir man sittande framför teven och då ökar virkningen bit för  bit. Så här långt har sjalen avancerat. Snart färdig som ni ser. Den blir riktigt vacker. Klicka på bilden så hoppas jag att ni ser det skimrande ovanliga  "garnet".


Korten från senaste scrapträffen ligger redo att visas. Får väl skynda att visa alla innan nästa scrapträff. De här två är sommarinspirerade. Jag har fastnat för att göra stora rosetter och jag vet varför. Jag gillar nämligen den här scrapparens superfina kort. Titta själva !!




Veckan är i startgropen och så innehållsrik som den kommer att bli för vår del hör till ovanligheterna.
Bröllopsdag, studentfirande, två kompisfödelsedagar , skolavslutning och lördagen kommer att innehålla en riktigt häftig grej.

Snart kommer ni också att få se ett par kort som jag gjort till en doktorsexamen ( inte så vanligt för min del ).
Ses snart igen !!!!!

torsdag 7 juni 2012

65 studenttjejer...............

..........låg på mitt bord häromdagen. Jag stämplade 65 gula servetter med Skogstokigas studenttjej. Jovisst finns det andra färdigtryckta servetter att köpa, men det är ju extra roligt att ha egen design på servetterna.


Världens enklaste tilltugg till studentskålen är också bakade. Man gör så här :

-fyrkantiga tunnbröd penslas tunt med olja och strös över med italiensk salladskrydda.

-skär bröden i ca 2 cm breda remsor

- Ugnen 225 gr i ett par minuter, tills bröden fått färg.  Sen kan man bryta dem i lämpliga längder.

De är inte bara lätta att göra utan också "farligt" goda !!!


Som ni märker prickar jag av det ena efter det andra på
Att hjälpa till - listan
till familjens student. Det är roligt när man får lite uppdrag till denna roliga händelse. .

Jag har också plockat fram mina virkade studentmössor som kommer att bli dekorationer på bordet.

 
Jag trodde jag var klar med studentkorten , men det har blivit ett par till. Här ser ni ett .

Har fler kort på lager som jag inte visat. Det lila papperet är embossat och filat för att mönstret ska framträda.


Minns ni garnet jag köpte på Skördefesten på Öland i höstas ? Nä hur ska ni kunna det. Jag tog fram det igår kväll. Ja...inte är det ett vanligt garn precis, för det ser ut som tygremsor. Jag minns att det var DYRT !!! Men jag blev lite sugen på att testa det och färgen är precis rätt för mig.
Så nu ska det bli kärleksknutar. Det var längesedan jag virkade en sådan sjal, men finns det något roligare virkprojekt ??!!!


Man ska inte hålla på och tjata om vädret, men nu är det för bedrövligt. Det händer inget med plantorna, mina pelargoner står i knopp hela tiden. Och det är skönare att vara inne än ute. Helt fel i juni månad tycker jag .
Okej kära scraprum......här kommer jag nu !!!!!