Sidor

torsdag 31 maj 2012

GRATTIS sötnos !!!!!

Idag fyller AJAX 11 år .

Grattis till världens go´ aste kompis !!



"Idag vankas det nog några extra godisbitar. Vad kan du göra , Ajax ?" 
När jag säger så då gör han så här.........................



.......rullar runt. Det lärde jag honom när han var valp och det sitter i. Inte dåligt av en 77-åring, eller hur ? Men faktiskt är han som en tonåring för det mesta, busar och leker, och i skogen är det alltid full rulle.

" Give me five, Ajax ". Ja, du ser... det kan han med.



Igår var jag hos ett par kompisar och fotograferade resultatet av betonggjutningen. Så här får du se ett axblock.







Båda var jättenöjda och hos en såg jag redan nya betongsaker som låg på tork. Den här hobbyn ger mersmak, ska jag säga.

Jag har fortfarande inte visat alla korten som jag gjorde hos Anneli ( och mycket snart är det scrapträff igen !!!!!) . Här kommer ett i alla fall. Det här var den enda bildstämpeln jag köpte på Londonmässan. Det blev desto fler textstämplar. Den här föll mig i smaken för att den är så användbar och lite annorlunda. Ändrar man färgen på blommorna så kan den passa till olika årstider. Just nu blir det "Butterfly kisses" .....




....men idag vill nog varken fjärilar eller jag gosa utomhus. Fy attan så ruggigt höstväder. Så växlande det är !!! 27 grader i söndags och 12 idag !!!

Ni som undrade över den konstiga blomman i förra inlägget.....det är en lökblomma. Löken har stått kvar i jorden sen ifjol och jag tog inte bort dem när jag sådde, för de såg fina ut. Och då tackade de mig med så vackra blommor.

Jag har lagt ut lite fler saker under fliken SCRAPSAKER till salu, bl.a. scraptidningar. Ifall du är intresserad. Kommer mer efterhand.

Nu är det väl dags att ta tag i den här dagen på ett eller annat sätt.


måndag 28 maj 2012

Fikadags !!!

Inte på riktigt, men så här kan man arrangera sina betongalster. Ja , det kom ju med en virkad kopp också. Undrar om jag inte ska gjuta en kopp så kakfatet blir komplett. Kakfat, jordgubbsmuffins från betonggjutningen i onsdags.

Här kommer mer : rosorna, som jag göt i silikonformar. Jag gillar dem. Prydnader att lägga lite här och där. Och en fin present ! Tycker om att ha sådana här blickfång i trädgården. Tittar man i böcker ser det så himla fint ut. Svårigheten är att få till det hemma.


På brunnslocket ligger ju "världens största" betongrabarberfat, det har ni sett innan. Nu ligger även några hjärtestenar och en Ajaxbetonghund där. Här intill betonglocket är en favoritplats för Ajax .


Jag är så himla stolt över de här plantorna. Ifjol köpte jag Picassopetunior på Trädgårdsmässan. Sen sparade jag frön , som jag sådde nu. Och titta så fina plantor jag fått !! De står fortfarande i växthuset, men ska få komma ut när första blomman visar sig . Kommer du ihåg Picassopetunian ???



HÄR ÄR DEN !!!



I växthuset står också den här tomatplantan Chielega. Den ska vi hålla ögonen på . Ifjol kunde vi plocka ca 755 små söta tomater på den. I år då ?????



Jag tror att min rabarberplanta sätter rekord i storlek i år. Den växer över alla bredder. Gången mellan pallkragarna syns inte och den är på väg ut i kryddlandet. Men den är superfin. I år ska jag inte göra den "tavlan" att låta blommorna stå kvar. Då vissnar bladen . Nä, bort med blommorna så har man fina rabarberstjälkar länge.


Vad sjutton är det här för en blomma som dykt upp ??? Gissa !!!!


Helgen innehöll flera euforiska upplevelser : kvällen med Loreen (jag ryser fortfarande !!) ,
en fantastisk Morsdag med familjen. Man kan verkligen säga att vi fångade dagen ( Carpe diem), som detta euforiskt vackra kort uppmanar.........(Undrar ni vem som gjort det kika här !)



..........vi satt i solen och njöt av euforiskt underbara  sallader med tsatsiki och härligt kaffe och tårta.


Och i mitt äppleträd, precis vid favoritfrukostplatsen hänger nu denna euforiskt vackra blomampel, en morsdagsblomma som kommer att glädja mig hela sommaren.



Ny vecka , mina vänner , förhoppningsvis en härlig sådan . Men jag tar en dag i taget och rusar ut i solskenet NU !!


fredag 25 maj 2012

Damerna på G !!!!

I onsdagskväll var Damklubbens damer verkligen på G. Aktivitet och kretivitet på HÖG nivå !! Vi träffades i Cathrines underbara trädgård, mitt bland porlande bäckar och små vattenfall, stigar som ringlade mellan träd där clematis klamrade sig fast långt upp i trädkronorna, dubbelblommande konvaljer och hör och häpna....ca 200 rhododendron. Tala om inspirerande miljö ! SÅ har vi det här på vischan . (dock inte alla )

Den här betongaktiviteten skulle man också kunna kalla ÅTERBRUK.

Håll i er , för  någon kanske fäller en tår över vad vi använt, men hellre det än att låta saker ligga och drälla i loppiskorgar för 1 kr. Nu blir det något nytt istället.

Nu är vi igång ...betong, vatten och en rejäl spade att röra med. Och givetvis handskar.



Hmmmm...en virkad vit duk blir något nytt  !!!
Och ett begagnat påskägg.



T.o.m. en ölburk och en gammal plastkruka får en uppgift.


Och här får även ett par gamla uttjänta stövlar känna på att fyllas med betong istället för små barnafötter.



Vilken helt underbart läcker rabarberkaka vi fick till kaffet. Vår ordförande kan sån´t !!



Nu kan jag inte visa resultatet än för alla saker ligger kvar och "bränner" eller torkar som man också kan säga. Jag får väl åka runt i byn och "fota" om några dagar, för nu är ni väl nyfikna på hur det blev. Eller ???

Vad jag däremot kan visa är också på temat ÅTERBRUK. Idén har jag sett i en tidning eller bok eller kanske på en blogg ( ursäkta i så fall att jag glömt var ).

Här har ni den ........VINDSPELET



Gamla bestick ( på loppis för 1 kr styck ) och en plåtring, som jag fått av sonen, snickaren. Jag vet inte vad det heter eller vad det används till , men det passade perfekt till mitt vindspel.

De som blev en aning förvånade när detta hängdes upp var skatfamiljen som bor på översta våningen i körsbärsträdet. Dels blänker det rejält i solen och det gillar väl skator. Dels klingar besticken som ett klockspel i vindpustarna och det vet jag inte om de gillar. Det är i alla fall ett himla kackalorium däruppe.

Morronpromenaderna med Ajax har varit helt sagolika några dagar. Högsommarkänsla.
Hundkexen blommar............



.....och tjärblomster .



Och mina tomater som nu är utplacerade även vid garageväggen visar sin tacksamhet över att komma ut med att glädja mig med sina första blommor . Nu tänker jag förstås...hur ska sommaren bli ? Hur ska skörden bli framåt hösten ?  Förra året blev det rekordskörd . Det kanske är svårt att slå . Det hänger ju lite på mig och vattningen förstås.Vi får se !!!


Sist visade jag er detaljerna på min nya die och här kommer kortet jag gjorde med den. Blomman i hörnet gjorde jag av tre vanliga platta blommor som jag "buffade" till lite , gjorde ett hål i mitten och stack in pistiller och sist limmade fast på baksidan. Den blev lite mer intressant tyckte jag än bara platta blommor.




Nu hoppas jag att vi alla får en underbart skön PINGST-helg och MORS DAGs-helg och
LOREEN-helg.

HEJA SVERIGE !!!!!!!!

onsdag 23 maj 2012

NYTT !!!

När jag såg den här dien på mässan i London , blev jag väldigt förtjust. Det var något nytt som fick en annan dimension på kortet. Det är Spellbinders nya "cut, fold and tuck"-die och man kan göra på lite olika sätt med den.
På första bilden har jag bara vikt upp de skurna flikarna så här   :



På den här bilden har jag vikt upp flikarna och fäst dem under delen intill. Mittdelen kan man ju vika upp eller ha den nerfällt och placera något mitt i.



Det här kortet är mitt första provkort med denna die. Vad tycker ni ?? Hur som helst är det kul med något nytt.



Häromdagen fick jag en beställning på ett mobilfodral med lite speciella önskemål........... Ni kan säkert fundera ut vad dessa önskemål innebär för mottagaren. Hoppas han blir glad.


Här är något alldeles nytt i min trädgård....EN ROSA LILJEKONVALJ. Tills för ifol visste jag inte att det fanns. Men Snälla Anne-Lie bytte med mig mot min vita viol, som ni ser alldeles bredvid. Det kom flera blad men bara en blomma så nu hoppas jag att den ska fröa av sig så jag får fler nästa år. Visst är den hur söt som helst. Någon kanske tycker att liljekonvaljer ska vara vita, men då har vi ju "hela" skogen full.  



Hela trädgården full har vi av syrener. MÄNGDER. Utmed stenmuren mot grannen och runt hela kullen som finns mitt på vår tomt. ( Där stod för jättelänge sedan en väderkvarn !!!)  Man kan nästan känna sig lite berusad av doften när man går i trädgården. Tur att man inte är allergisk mot den doften . Syrener är för mig en skolavslutningsblomma, så det är väl dags att ta sommarlov nu. Ja snart i alla fall !!!


Jag håller på att rensa i mitt scraprum lite efterhand. Gå in och titta under fliken SCRAPSAKER till salu om du hittar något som du kan ha bättre nytta av än jag. Har lagt in mönstrade papperskit idag.

Solen skiner , men vad sjutton ska det blåsa så för ?

I nästa inlägg ska jag berätta om vad jag och några till ska göra ikväll. Det blir riktigt roligt !!!

söndag 20 maj 2012

Första doppet !!!

Ja....alltså bara fötterna . Det har ju varit en fantastisk sommardag idag, så vi tog med oss picknickkorgen och grannarna och körde till närmsta  bästa insjö. Vi längtade så att sitta vid vattnet och fika och bara koppla av. Jag kunde inte låta bli att prova badtemperaturen. Den dög gott för mina fötter, sen var det stopp.
 

Förmiddagen blev helt ägnad åt trädgården. Tomaterna och pelargonerna åkte ut och...........


......så här tokigt ser det ut i en av mina pallkragar. Inuti papprullen (hushållspapper) växer purjolök. Jag gillar när purjolöken har en lång ljus del på stjälken och det ska det väl bli nu. Eller ????



Igår var jag på en alldeles fantastisk SCRAPTRÄFF hos Anneli. Det var jätteroligt . Det är så toppenkul att sitta ett glatt gäng och scrappa, tipsa varandra, byta grejer och babbla om ditten och datten. Vi hade lite att fira och det kan du läsa om HÄR och vi åt en alldeles makalös tårta som dottern Lena  hade gjort.

Anneli hade förberett en gemensam aktivitet.....vi skulle scrappa en canvastavla av papper och bilder som hon haft liggande långt nere i en låda. Precis så blir det ju. Man glömmer bort en del scrapsaker....de bara ligger där. Jag måste erkänna...jag har aldrig gjort en sådan tavla förut.

Så här såg utmaningen ut när vi började och..............................




..................här är vi i full gång......................................




....................och så här blev resultatet. Alla blev olika och rysligt fina.

Gissa vilken som är min tavla !!!!!! Som alltid är det bra att klicka på bilderna för att få en större bild.




Jag blir lyrisk när jag tänker på maten vi fick !!! Grekisk pyttipanna med tzatsiki . Jag som älskar Grekland och grekisk mat !!! Tänk att jag aldrig hade ätit detta, men det ska bli ändring på det.



Och efterrätten ....ja ni ser rätt SVENSKA jordgubbar från en odling utanför Kalmar !!

MUMS !!!!


Blev det några kort gjorda ?? Jojomensan , flera stycken. Idag visar jag två. Och det blir studentkort.






Tack kära scrapkompisar Anneli M, Anneli S, Caroline, Gunnie och Lena för en jättetoppen dag !
Tror ni att vi har planerat fler träffar ?? Såklart !!!!


Den gråtrista fredagen blev jag färdig med mitt andra par prinsesstårtgrytlappar. De här blev rosa.
Det får väl vara en hyllning till vår nya prinsessa.
Vilka är finast tycker du, gröna eller rosa ???


Än är det några timmar kvar att njuta av denna sköna dag . Hoppas du har haft det lika fint hos dig .